Translata Brífing – apríl 2022

I keď sa tešíme z posledných slnečnejších dní, intenzívne vnímame udalosti, ktoré sa dejú za našou východnou hranicou. Snažíme sa však neprestať s tvorbou zaujímavého obsahu, ktorý Vám pomôže robiť preklady lepšie.

Dnes sa dozviete:

Veríme, že Vám čítanie spríjemní deň.

 

Téma mesiaca

CAT nástroje dokážu odbremeniť od zadávania prekladov

CAT nástroje sú šikovnými pomocníkmi nielen pre prekladateľov a projektových manažérov.

Výbornou funkciou prekladateľských CAT nástrojov je možnosť prepojenia s rôznymi typmi úložísk.

Automatizácia transferu podkladov odbúra veľké množstvo e-mailovej komunikácie, ale aj riziko chýb, ktoré sa môžu vyskytnúť pri manuálnom kopírovaní.

Prečítajte si, ako vytvorením jednoduchého prepojenia s úložiskom klienta dokážeme niektoré kroky pri zadávaní prekladov úplne vynechať a ušetriť mu peniaze.

Prejsť na článok

 

To najužitočnejšie z nášho blogu

Prípadová štúdia: Automatizáciou prekladov sme tímu Isadore uvoľnili ruky a znížili náklady

Spomínate si na bratov Velitsovcov, ktorí nás reprezentovali na top cyklistických podujatiach. Po ukončení kariéry sa začali venovať tvorbe do detailu dotiahnutého cyklistického oblečenia pod značkou Isadore, ktoré vďaka lokalizovaným prekladom objavili zákazníci na 4 kontinentoch. Prečítajte si, ako firme pomohlo, keď sme prevzali riadidlá prekladového procesu do našich rúk a pomohli im predrať sa s prekladmi do čela pelotónu.

Prečítať prípadovú štúdiu

Pomoc s prekladmi ľuďom, ktorí museli opustiť svoje domovy na Ukrajine

Ukrajina čelí bezprecedentnému napadnutiu, ktoré vyhnalo mnohých ľudí v strachu o život z ich domovov. Rozhodli sme sa Ukrajincom a Ukrajinkám podať pomocnú ruku pri preklade úradných i bežných dokumentov, ktoré od nich zahraničné autority požadujú, za cenu nákladov na prácu prekladateľa. Ak ich prekladateľ vyhotoví pro bono, klient preklady dostane tiež zadarmo.

Ak viete o niekom, kto by pomoc s prekladmi potreboval, budeme radi, keď posuniete informáciu ďalej.

Preklady z ukrajinčiny

 

Inšpirujte sa od jednotky na trhu.

Translata akadémia združuje kompletný obsah, ktorý starostlivo pripravujeme.

Ak sú preklady pravidelnou súčasťou vašej pracovnej náplne a chcete ich robiť efektívnejšie, jednoduchšie, dávame Vám do pozornosti Translata akadémiu.

Akadémia je knižnicou tých najcennejších informácií, ktoré starostlivo vyberáme a publikujeme v niekoľkých sviežich formátoch. Jedným z nich je aj Brífing, ktorý práve čítate.

tr akademia nl banner

Vstúpte do Translata akadémie

 


Problémy si žiadajú riešenia. Riešenia sú často výzvou, a tie máme my v Translata veľmi radi.

meme april

It's a dream come true for me to work for a company where I trust the people and the services 100%. Peter Drucker was right about one thing: "The best way to predict the future is to create it," which is why it'll be my pleasure to brief you on the future direction of the translation sphere as well as the hidden pitfalls of marketing.