Google Translate prišiel s novinkou prekladania obrázkov WordLens

Google odkúpil spoločnosť WordLens minulý rok. Aplikácia s rovnakým názvom umožňuje po nasmerovaní smartfónu alebo tabletu preložiť nasnímaný text do zvoleného jazyka. Aplikácia je momentálne prístupná pre anglický, francúzsky, nemecký, ruský, španielsky, talianský a portugalský jazyk.

To však nie je všetko. Druhou novinkou, ktorú Google sprístupnil užívateľom je vylepšenie konverzačného módu. V prípade, že sa chcú dohovoriť dvaja používatelia, nemusia ich konverzáciu prerušovať nepraktické pauzy potrebné na dokončenie monológu jednej osoby, zachytenie textu a následný preklad. Vylepšenie poskytuje preklad v reálnom čase s automatickým rozoznaním použitého jazyka.

Aktualizovaná verzia Google Translate bude dostupná cez Google Play v nasledujúcich dňoch.

Zdroj: http://mashable.com/2015/01/14/google-translate-word-lens/

Aktualizované informácie o Google Translate (24/7/2015): http://skolskyservis.teraz.sk/vysoke-skoly/google-translate-lepsi-a-dokonalejsi/20584-clanok.html

Google Translate vizuálne prekladá už aj do slovenčiny (31/7/2015): http://techbox.dennikn.sk/mobil/c13941/prekladac-google-zvladne-vizualny-preklad-aj-do-slovenciny.html

Od konca júla 2015 je možné aktualizovať mobilnú aplikáciu Google Translate s možnosťou výberu slovenského jazyka. Po stiahnutí malého jazykového balíčka vrátane slovenčiny (kombinácia angličtina – slovenčina má cca 4,3 MB) dokáže Google Translate prekladať aj bez dátového pripojenia.

It's a dream come true for me to work for a company where I trust the people and the services 100%. Peter Drucker was right about one thing: "The best way to predict the future is to create it," which is why it'll be my pleasure to brief you on the future direction of the translation sphere as well as the hidden pitfalls of marketing.